Осми фестивал ветеранског фолклора „Равница”

Осми фестивал ветеранског фолклора „Равница” одржаће се у суботу, 9. децембра 2023. на позоришној сцени Гимназије „Лаза Костић” у Новом Саду (Ул. Ћирила и Методија 16) са почетком у 17.30 сати.

Позивамо публику и љубитеље ове уметности да уживају у богатом и разноврсном програму, те да аплаузима подрже извођаче на сцени.
Ветерански фестивал фолклора „Равница“ у организацији Културно-уметничког друштва „Нера” под покровитељством Градске управе за културу града Новог Сада, већ традиционално окупља културно-уметничка друштва из свих крајева Србије и региона али и дијаспоре. Циљ фестивала је неговање и промовисање културе и традиције Србије песмом, игром, музиком и ношњом. Фестивал „Равница” је начин да свом граду дарујемо део атмосфере и енергије коју осећамо као играчи КУД „Нера”, те да чувамо српско коло које је уписано и на Унеско листу баштине света као важан део нашег културног наслеђа. За сам Фестивал ветеранског фолклора „Равница” влада велико интересовање како редовних гостију, тако и КУД-ова који нам први пут долазе. Као домаћини, принуђени смо да прихватимо само ране пријаве, мада би фестивал могао да траје два дана или, пак, два узастопна викенда.

Учесници Осмог фестивала ветеранског фолклора „Равница” Нови Сад,
9. 12. 2023:

1. КУД „ЂИДО” БЕЧЕЈ
2. КУД „МОСТ” БРАТУНАЦ
3. КУД „СЕВОЈНО” УЖИЦЕ
4. СКЦ „ВУК СТЕФАНОВИЋ КАРАЏИЋ” БАЧКА ТОПОЛА
5. ФА „ТЕОДОРА” НИШ
6. СКЦ „СТЕВАН МОКРАЊАЦ” БЕЧ
7. АНИП „МОЗАИК” НИШ
8. ЦЗНТК „АБРАШЕВИЋ” ВАЉЕВО
9. ФА „ПОДГОРИЧКИ ОРО” ПОДГОРИЦА
10. КУД „КРУШИК” ВАЉЕВО
11. АНИП „МЛАДОСТ” ЗАЛУЖАНИ – БАЊА ЛУКА
12. КУД „ПЕТАР КОЧИЋ” ЧЕЛАРЕВО
13. КУД „ДОЊА РЕСАВА” СВИЛАЈНАЦ
14. КУД „МЛАДОСТ” ЛЕДИНЦИ
15. ФА „КАРАНОВАЦ” КРАЉЕВО
16. КУД „АБРАШЕВИЋ” ЧАЧАК
17. КУД „НЕРА” НОВИ САД (домаћин)

ravnica folklor